Etusivu Hevoset Tallikierros Kasvatus
uusi osoite: https://evenstar.lashrael.net/valmaryan-inquisitor.html !

Perustiedot

Nimi Valmaryan Inquisitor Rotu, sukupuoli suomalainen puoliverinen, ori
Rekisterinumero VH22-031-0237 Väri, säkäkorkeus tummanpunaruunikko, 170cm
Syntymäaika 25.07.2022 Ikä 3v 20.08.2022
Painotus kenttäratsastus Kasvattaja Valmarya
Koulutustaso ko Vaativa A, re 140cm, ke CIC5 Omistaja Launi (VRL-12379)

EV-II 30.09.2022 pistein 3 + 10 + 3 + 5 + 2 + 5 = 28p

Halusin nuorelle, vielä kilpailukäytössä olevalle orilleni Valmaryan Ilianille pari varsaa kasvamaan. Yhdeksi emäksi valikoituin myöskin oma kasvattini Mourning Soul. Tiineys oli ihanan huoleton ja tamma varsoi yön aikana ilman, että osasimme edes alkaa vahtia sitä tarkemmin. Varsa oli kaunis tummanpunaruunikko isoin merkein. Olin pelannut viimepäivinä aivan liikaa Dragon Agea, joten nimesin varsan Inquisitoriksi. Tor -lempinimen saanut orivarsa oli erittäin vilkas, mutta kiinnostunut ihmisten kanssa tekemisestä. Innolla siis odotin millainen siitä tulisi, kun työt alkavat kunnolla...

Luonnekuvaus

Tor tutkii ainaa kaiken perinpohjin, on se sen verran utelias kaveri. Se kuitenkin kunnioittaa ihmistä sen verran paljon, että jos sille sanoo EI, uskoo se sen. Toisinaan Tor nimittäin haluaisi pudottaa loimet, jotka olet juuri nätisti laittanut odottamaan karsinan oveen sun muuhun paikkaan sen lähellä... Ori on muutenkin melko rento nyt vähän vanhempana, toisin kuin varsana, jolloin se ei malttanut seisoa paikallaan sitten sekuntiakaan. Kuten isänsäkin, Tor rakastaa rapsutuksia, etenkin lautasten alueelta. Ainoa huomautettava asia hoitotoimenpiteissä on, että oria ei voi jättää vahtimatta kylmäyssuojat jalkaan, sillä se tavalla tai toisella repii ne pois jalastaan. Tavan suojat kyllä saavat olla jalassa, kylmäyssuojat ei.

Ratsastaessa Tor usein mennä puksuttaa korvat hörössä kuuliaisesti sinne minne ihminen pyytää. Sillä on oikein hyvä työmoraali ja sen miellyttävät askeleet tekevätkin siitä monen työntekijämme lempiratsun. Sileällä lisäykset ovat sen lempiasia ja toisinaan sitä saakin toppuutella enemmän, ettei työskentely mene ihan vain juoksemiseksi. Esteillä Tor on myöskin innokas, mutta sen laukka on aika kivasti säädeltävissä yleensä. Se hyppää rohkeasti paikasta kuin paikasta, joskin sen hyppytekniikka ei ole kaikista erinomaisin. Toisinaan se ottaa herkästi puomeja, mutta tarkalla ratsastuksella voi auttaa sitä. Onneksi sen laukka on kuitenkin melko nopea. Maastoesteillä ja yleisesti maastossa se on järkevä ja rohkea, hyvä johtohevonen.

Tor on oikein mallikelpoinen matkustaja ja lastattava, hieman kokemattomampikin onnistuu siinä, kunhan muistaa, että Tor on kuitenkin pohjimmiltaan ori. Tor ei stressaa ja matkan aikanakin sille maistuu tarjottu juominen. Kisapaikoilla se on hieman häslä ja innoissaan, joten sitä kannattaa käsikävelyttää kuolaimen kanssa. Se ei kuitenkaan stressaa sinänsä, se on vain innoissaan nähdessään niin paljon uusia hevosia. Ratsastaessa se kuitenkin jaksaa keskittyä vain ratsastajan apuihin.

Sukutaulu

i. Valmaryan Ilian
VH22-031-0067
fwb, 170cm prn
EV-II
ii. Noble Savage
VH13-021-0435
trak, 170cm rn
iii. Noble Hunter
evm trak, 171cm trn
iie. Emerald Sword
evm trak, 170cm mkm
ie. Little Dreamer
VH15-044-0005
holst, 162cm rnkm
iei. Little Jumper
evm holst, 161cm mkm
iee. Dream With Me
evm holst, 171cm mkm
e. Mourning Soul of Evenstar
VH13-011-0265
holst, 165cm rt
ei. Freyr
VH13-044-0127
holst, 169cm rn
ERJ-I
eii. Forever Autumn
evm holst, 170cm prn
eie. Claudine
evm holst, 170cm tprn
ee. Free Will Sacrifice
VH13-044-0125
holst, 171cm rt
ERJ-II
eei. Sacrificed Son
evm holst, 170cm rt
eee. Forgotten Willpower
evm holst, 168cm rn

Jälkeläiset

Ei vielä jalostuskäytössä.

Kisakalenteri

Tulee kilpailemaan porrastetuissa vanhempana.

Päiväkirja & valmennukset

Virtuaalitalli / virtuaalihevonen | a SIM-game stable

Kaikki © Valmarya 2022, ellei toisin mainita. All rights reserved.

Taustakuva © De Vetpan (CC BY 2.0)