Etusivu Hevoset Tallikierros Kasvatus

Perustiedot

Nimi Zemniak Ruby Paragon Rotu, sukupuoli russian-based sport horse, tamma
Rekisterinumero VH22-015-0044 Väri, säkäkorkeus ruunikko, 160cm
Syntymäaika 26.07.2022 Ikä 3v 04.08.2022
Painotus kenttäratsastus Kasvattaja Zemniak Stud
Koulutustaso ko Helppo A, re 130cm, ke CIC2 Omistaja Launi, VRL-12379

EV-II 30.09.2022 pistein 4 + 5 + 4 + 3 + 4 + 7 = 27p

Orini Yetune on kovin pitkärunkoinen eikä missään nimessä sellainen sporttihevonen. Se kuitenkin on luonteeltaan ja ratsastettavuudeltaan niin kiva, että halusin siitä varsan itselleni. Niimpä päädyin etsimään täykkäritammaa ja lopulta päädyin Sakkuran Rubyfireen. Vanhemmilla oli molemmilla sen verran kestävyyttä, joten jos tästä ei tulisi estepeliä, luulisi sen pärjäävän ainakin kenttäradoilla. Kun varsa sitten lopulta syntyi, sillä punaruunikko sukkajalka sipsutteli jo muutaman päivän iässä niin upeasti, etten meinannut kestää.

Luonnekuvaus

Ruby Paragon, eli vain Ruby, on sellainen rento työmyyrä. Yleisesti käsiteltäessä tamma ottaa kaiken rauhassa ja haluaa tehdä asioita ihmisen kanssa. Se myös rakastaa rapsutuksia yli kaiken ja se tietää, että söpöllä naamallaan voi kerjätä rapsutuksia vaikka koko yöksi... Ruby on kiva letittää, sillä se vain öhmöttää paikoillaan. Sen ohkainen harja tosin tuottaa välillä vaikeuksia, perinyt sen selkeästi isältään.

Hoitotoimenpiteiden ajan Ruby nauttii hiljaa huomiosta. Toisinaan kiireessä se on hieman ärsyttävä, sillä se saattaa tuuppia turvallaan ja vaatia rapsutuksia tai harjausta sen lempipaikoista. Tamma ottaa kuolaimet itse suuhun ja on muutenkin aina valmis lähtemään töihin. Jos sen jättää karsinaan odottamaan, kannattaa se sitoa kiinni tai olla laittamatta suojia jalkaan, sillä se repii ne jalastaan ja järsii ne pilalle...

Ratsastaessa Ruby on paljon reaktiivisempi ja toisinaan se on jopa vähän sellainen perustamma. Jos sitä kuitenkin jaksaa ratsastaa hyvin kevyin avuin vaikka se vähän pukittaisi tai nakkelisi niskojaan aluksi, saa siitä kivan työkaverin. Rubyn askeleet eivät missään nimessä ole päätähuimaavia, mutta sitäkin miellyttävämmät satulaan. Sileällä Rubyn bravuuriliikkeitä ovat ehdotommasti väistöt ja niitä se esittääkin mielellään.

Esteillä tamma saattaa jopa hieman kuumua, mutta yleisesti ottaen kuuntelee ratsastajaa hyvin. Toisinaan esteen jälkeen se saatta pukata, jos ratsastaja rymähtää satulaan esteen jälkeen liikaa. Sillä on kuitenkin melko hyvä estesilmä ja usein kannattaakin sen antaa mennä oman mielen mukaan, laittamatta liikaa painetta ennen estettä. Se ei ole maailman nopein esteratsu, mutta sen kestävyys on erinomainen. Maastoesteillä ja yleisesti maastossa se on rohkea ja luotettava ratsu.

Ruby on myöskin rento matkustaja. Se on helppo lastata eikä se juuri välitä kuka sen vieressä matkustaa. Se vain ottaa rauhassa ja mutustelee heiniään. Uusissa paikoissa ja kisojekin hälinässä tamma on kuin kotonakin, joten se on mitä mainoin kisaratsu. Ruby on oikein kohtelias toisten hevosten seurassa, joten vieraat kiukuttelevat tammatkaan eivät saa sitä hermostumaan.

Sukutaulu

i. Yetune
VH14-001-0146
at, 155cm rn
Pro
ii. Aklamak
evm at, 163cm vkk
iii. Akar Akyl
evm at, 155cm cre
iie. Jorap
evm at, 156cm rt
ie. Yürek
evm at, 157cm rn
iei. Ünji
evm at, 160cm rn
iee. Sepgil
evm at, 155cm vkk
e. Rubyfire
VH18-006-0092
xx, 164cm m
ei. Happy Return
evm xx
eii. Tuntematon
evm xx
eie. Tuntematon
evm xx
ee. Rubylee
evm xx
eei. Tuntematon
evm xx
eee. Tuntematon
evm xx,

Jälkeläiset

Ei vielä jalostuskäytössä.

Kisakalenteri

Tulee kilpailemaan porrastetuissa vanhempana.

Päiväkirja & valmennukset

Avaa päiväkirja

Virtuaalitalli / virtuaalihevonen | a SIM-game stable

Kaikki © Valmarya 2022, ellei toisin mainita. All rights reserved.

Taustakuva © De Vetpan (CC BY 2.0)