Etusivu Hevoset Tallikierros Kasvatus
uusi osoite: https://evenstar.lashrael.net/valmaryan-beriele.html !

Perustiedot

Nimi Valmaryan Beriele Rotu, sukupuoli holstein, tamma
Syntymäaika 23.02.2022 Väri, säkäkorkeus punaruunikko, 173cm
Rekisterinumero VH22-044-0016 Omistaja Launi, VRL-12379
Koulutustaso ko VaB, re 160cm Kasvattaja Valmarya

3v 01.03.2022 / 8v 14.04.2022

EV-II 31.03.2022 pistein 7 + 10 + 2 + 2 + 2 + 7 = 30p
3 Star Prospect pistein 1039/1900

kuvien © ransu.kuvat.fi

Olin erityisen toiveikas varsasta yhdistelmästä Moonsorrow x Baralindis. Vaikka molemmat vanhemmat olivat vähän erikoisia luonteeltaan, on ne kuitenkin sen verran upearakenteisia ja taitavia hyppääjiä, että jännitykseni vain suureni samaa tahtia kuin Baralindis-mamman maha! Berielen syntymä oli tuplaihme - varsa oli aivan emänsä oloinen JA sillä oli herasilmät! Tammavarsa sai nimen Beriele, hieman emänsä nimeä mukaillen. Beriele kasvoi ilman ongelmia ja maitovarsana oli erityisen hyväkäytöksinen. Vieroituksen jälkeen varsa muuttui aika ujoksi, mutta tuttujen ihmisten seurassa se vähitellen muuttui enemmän ja enemmän luottavaksi. Luottamus onkin sana, joka tästä tammasta mieleen myöhemmin tuli. Se tekee kaikkensa ihmisen vuoksi, luottaen 100% ihmiseensä.

Luonnekuvaus

Ei minulla lemppareita ole, mutta Beriele sellainen kuitenkin on. Beriele on kuin hevosenkokoinen koira - se on ihmisen paras kaveri ja luottavainen kuin mikä. Siinä missä groomit eivät tykänneet Berielen emästä, on tamma itse taas se, jonka kaikki mielellään ottaisivat vastuulleen. Sen perusluonne on rauhallinen ja ihmistä kunnioittava. Harjata sitä saa kaikkialta, mutta korvan takaa harjatessa täytyy varoa kutittamasti kevyillä otteilla tai seuraa kamala päänravistushetki. Satulointi ja suitsiminen sujuu helposti, joskin se korvan taaus kannattaa muistaa, jos haluaa säästää tamman kutisemiselta. Berielen voi varustaa ja jättää hetkeksi karsinaan odottamaan ja se napottaa kuin tatti kiltisti.

Ratsastaessa Beriele on herkkä, mutta haluaa tehdä parhaansa mukaan kaiken mitä ihminen pyytää. Liian kovia apuna käyttämällä saa vastaukseksi pienen pieniä pukkeja - tamma “ei osaa” nostaa takasiaan, kuten hevoset normaalisti tekevät, vaan pomppii se kuin paikoillaan kyseisen askellajin mukaisesti… Hellän ratsastajan kanssa Beriele suorittaa tasaisen kauniisti. Kouluradalla sen saa suorittamaan asiat juuri vaaditussa pisteessä helposti, sillä se kuuntelee jatkuvasti ratsastajan apuja. Esteillä rauhallisesta tammasta löytyy aivan uusi puoli. Vauhtia riittää ja ratsastajan täytyy olla erityisen tarkka ettei häiritse tamman hyppyä tai liikkumista - pienet höpöpukit sotkevat sulavan suorituksen muuten. Maastossa Beriele on hieman pelokas, puskista löytyy hänen mielestään vaikka mitä mörköjä. Rauhalliseen ratsastajaan se kuitenkin luottaa ja menee vaikka maailman ääriin pyydettäessä.

Beriele seuraa ihmistä kuin lammas hevosautoon tai traileriin. Se ei hermostu pitemmästäkään matkasta ja on ihan super henkisenä tukena heikkohermoisimmille hevosilla. Kisapaikoilla Beriele seuraa kiltisti taluttajaa, kuten kotonakin. Tamma katselee ympärilleen vähän enemmän kuin normaalisti, muttei säpsy tai hölmöile. Kengittäjän ja eläinlääkärin kanssa tamma on myöskin hyvin helppo - pienet eläinlääkärin toimenpiteet onnistuvat ilman rauhoituista. Tamma tuntuu osaavan lukea ihmisen mieltä ja tietää pienten pistosten sun muiden olevan sen hyväksi.

Sukutaulu

i. Moonsorrow
VH13-044-0126
holst, 170cm rt
ERJ-I
ii. Northern Light
evm holst, 167cm rnkm
iii. Northern Cry
evm holst, 170cm vrt
iie. Armunda
evm holst, 168cm m
ie. Mary Lou
evm holst, 170cm m
iei. Winterwraith
evm holst, 165cm rnkm
iee. Keen-Eye
evm holst, 164cm mkm
e. Baralindis
VH14-044-0469
holst, 172cm rn
ERJ-II, KRJ-II
ei. Elarius
evm holst, 170cm prn
eii. Ebonheart Ravager
evm holst, 168cm rt
eie. Inianora
evm holst, 167cm rn
ee. Blamia
evm holst, 168cm trn
eei. Irius
evm holst, 170cm tprn
eee. Brimstone&Sparks xx
evm xx, 165cm rt

Jälkeläiset

Ei vielä siitoskäytössä.

Kisakalenteri

Kisaa porrastetuissa vanhempana.

Päiväkirja & valmennukset

Avaa päiväkirja

Virtuaalitalli / virtuaalihevonen | a SIM-game stable

Kaikki © Valmarya 2022, ellei toisin mainita. All rights reserved.

Taustakuva © De Vetpan (CC BY 2.0)