Etusivu Hevoset Tallikierros Kasvatus
uusi osoite: https://evenstar.lashrael.net/valmaryan-potential-unlimited.html !

Perustiedot

Nimi Valmaryan Potential Unlimited Rotu, sukupuoli suomalainen puoliverinen, tamma
Syntymäaika 01.02.2022 Väri, säkäkorkeus rautias, 170cm
Rekisterinumero VH22-031-0078 Omistaja Launi, VRL-12379
Koulutustaso & painotus ko helppo A, re 140cm / esteratsastus Kasvattaja Valmarya

3v 06.04.2022 / 8v 15.06.2022

EV-II huhtikuun 2022 tilaisuudessa pistein 4 + 10 + 3 + 1 + 2 + 7 = 27p

Olin kauan etsinyt kivaa oria tammalleni Promise Fulfilled. Mikään ei tuntunut sopivalta ja olin melkein jo myydä tamman jollekin toiselle kasvattajalle. Sitten sattumalta juttelin Lithyn kanssa ja hän mainitsi rautiaasta selle français -oriistaan nimeltä Cavanaugh d'Grand. Rautias isoilla merkeillä, hyvällä luonteella, hienoilla hypyillä ja upealla laukalla varustettu ori vei sydämeni heti. Toivoin yli kaiken varsaa, joka olisi kuin tämä ori. Pelkäsin, että pahimmillaan, se olisi tylsä ruunikko kuten emänsä. Oikeasti välitän vain, että hevonen on käyttötarkotukseensa rakenteeltaan ja luonteeltaan sopiva, mutta kai sitä tyttö saa haaveilla unelmaponistaan vielä aikuisena... Ihana yllätys olikin, kun pitkän suunnittelun ja emätamman hoidon jälkeen maailmaan saapui kaunis rautias tammavarsa isoilla merkeillä. Kaunis kuin emänsä, mutta isänsä värityksellä. Jo ensimmäisinä päivinään tamma näytti meille upeita askelia ja säpäkkää luonnetta. Olin kuin myyty, vaikka tamma oli minun, ihan vain minun! Tamman kasvaessa rakastuin vain enemmän ja enemmän. Varsa suoriutui hienosti irtohypytyksistä pienestä pitäen ja vaikutti iloiselta. Satulassa tamma oli reipas ja herkkä. Tästä tulisi loistava esteratsu tulevaisuuden kisakentille, olin aivan varma.

Luonnekuvaus

Potential Unlimited. Siksi nimesin varsan kun sen ensimmäisen kerran näin laukkaamassa emänsä kanssa. Tamma sai lempinimen Poni, koska sen nimen kirjaimista saa sen lyhennetyksi… Tallilaiset usein ihmettelevät mikä tämä huippukisaratsu-“poni” on.

Poni on herkkä ja sympaattinen tamma, joka rakastaa rapsutuksia. Kiima-aikoina takapää ja kyljet ovat helposti aristavia paikkoja, joten tamman eleitä kannattaa seurailla. Se kuitenkin antaa kiltisti harjata itsensä, vaikka tuntuisi ikävältä. Hyvä hoitaja tietääkin milloin harjata tamma reippaasti, jotta tamma ei suotta ahdistuisi. Jalkojen nosto ja kavioiden putsaus yleensä onnistuu helposti, pahoina kiimapäivinä takaosa saattaa olla jumissa ja takajalkojen nosto on epämieluisaa, jos se on seisonut pitkään paikoillaan. Tämä kuitenkin on lievää, jos tamman kiimat huomaa ja antaa sen tarhata mahdollisimman paljon. Se myös mielellään kävelee kävelykoneessa kaverien kanssa, joten sitäkin kannattaa hyödyntää. Varustaminen on suhteellisen helppoa, satulavyö tosin pitää kiristää pikkuhiljaa ja varovasti - tamman mahan alue on erityisen herkkä.

Ratsastaessa Poni liikkuu mielellään eteenpäin ja pienin avuin. Vaikka se onkin herkkä, ei se hermostu vähäisestä epätasaisesta ohjastuntumasta tai istunnan epämääräisyydestä. Se sopii siis ratsastajalle, jolla on vielä opittavaa, mutta joka jo pääasiassa hallitsee perusasiat kiitettävästi. Pitkäaikaisesta kovasta kädestä tai jalasta tamma hermostuu ja protestoi päätä viskomalla, ja jos tätä ei huomioi seuraa siitä pystyynhyppimiset tai pukit. Kouluradalla Poni on helppo saada suorittamaan täsmällisesti vaaditut tehtävät ja päivinä jolloin se on pirtsakka, on liikkeetkin ihan kivannäköiset. Yleensä Poni kuitenkin innostuu enemmän esteillä, jotka onkin enemmän sen juttu. Sitä ei haittaa, jos tulee puomi ja se tsemppaakin seuraavaa hyppyä varten keräämällä jalat alleen paremmin. Ponin saa kulkemaan kovaa, mutta todella tiukat kurvit eivät ole sen vahvuus. Toisinaan isot tiet ja kova vauhti riittää palkintosijoille helposti, joten se ei ole iso ongelma. Maastossa Poni on hieman säpsy, etenkin johtohevosena. Rentojen kavereiden kanssa se yleensä onnistuu pitämään hermonsa kasassa.

Eläinlääkärin ja kengittäjän kanssa Poni on hieman diiva. Siinä missä se sietää harjausta vaikka joku paikka olisi jumissa, ihan pelkkä rokottaminen koskee sen mielestä niin kovasti, että kuolema tulee. Tutun ihmisen rapsutellessa se kyllä sietää pienet toimenpiteet sekä kengityksen, mutta isommat jutut kannattaa hoitaa rauhoitettuna. Kengittäjässä ainut ongelma on naulojen lyönti - jalassa tuntuu kauhea tärinä ja lisäksi siitä lähtee neidin mielestä kamala meteli! Poni on kuitenkin aina helppo lastata ja matkustaa rennosti, ainakin jos sillä on rauhallisia kavereita mukana. Kisapaikoilla Poni on hieman säpsy, mutta ratsastaessa toimii kuin kotonakin. Käsikävelyyn kisapaikoilla kannattaa siis ottaa suitset ja ehkä liina vahinkojen estämiseksi.

Sukutaulu

i. Cavanaugh d'Grand
VH06-099-0386
sf, 170cm rt
First Champion, KTK-II, ERJ-II, YLA2
ii. Indépendant
evm sf, 170cm prn
iii. Pensionnaire
evm sf, 165cm rt
iie. Lily x
evm x, 165cm rtkm
ie. Damoiselle
evm sf, 168cm prt
iei. Nágotif
evm sf, 171cm trn
iee. Time Goes Out
evm sf, 169cm trt
e. Promise Fulfilled
VH16-044-0100
holst, 167cm trn
ei. Unyielding Opposition
evm holst, 165cm trn
eii. Breach Finder
evm holst, 166cm rnkm
eie. Bow Chant
evm holst, 170cm vrt
ee. Song-protector
evm holst, 169cm rn
eei. Gloom-Bane
evm holst, 172cm trn
eee. Wary Watcher
evm holst, 167cm m

Jälkeläiset

10.08.2022
fwb-o. Valmaryan Storm's Solitude
isä - Stormseeker
omistaja - VRL-12379

Kisakalenteri

Tulee kisaaamaan porrastetuissa esteillä.

Päiväkirja & valmennukset

Avaa päiväkirja

Virtuaalitalli / virtuaalihevonen | a SIM-game stable

Kaikki © Valmarya 2022, ellei toisin mainita. All rights reserved.

Taustakuva © De Vetpan (CC BY 2.0)