Etusivu Hevoset Tallikierros Kasvatus

Kuvien © Tiia Tahvanainen

Perustiedot

Nimi Valmaryan Men-nefer Rotu, sukupuoli suomalainen puoliverinen, tamma
Rekisterinumero VH22-031-0229 Väri, säkäkorkeus musta, 168cm
Syntymäaika 13.07.2022 Ikä 3v 13.08.2022
Painotus kenttäratsastus Kasvattaja Valmarya
Koulutustaso ko Vaativa A, re 140cm, ke CIC5 Omistaja Launi, VRL-12379

EV-II 30.09.2022 pistein 6 + 10 + 4 + 5 + 1 + 5 = 31p

Men-nefer sai nimensä emänsä Memphis Dream mukaan. Yhdysvaltain kaupunki Memphis nimettiin nimittäin muinaisen egyptiläisen kaupungin mukaan, jota myös kutsuttiin nimellä Men-Nefer. Kaunis piirtopäinen, takasukat jalassa sipsutteleva tammavarsa oli ensimmäinen jälkeläinen kasvateilleni Memphis Dreamille ja Ilianille. Kävin emän tiineyden aikana useasti tsekkaamassa, että tuo musta tamma oli kunnossa. Toki henkilökuntani piti siitä huolta, mutta jostain syystä ajauduin aina vain tamman luo. Kaikki meni hyvin ja ehkä juuri emästä huolehtimisen vuoksi kiinnyin Neferiin tavallista enemmän. Siinä missä muita varsoja teemme yhdessä tiiminä, Neferiä koulutin pitkälle yksin. Siitäkin huolimatta neidistä tuli luottavainen työtoveri vähän vieraampienkin ihmisten kanssa.

Luonnekuvaus

Nefer on tamma, jonka naama kertoo paljon mitä se tuntee. Joskus sen ilmeet voivat olla jopa hieman hämääviä, sillä kovin ponnistellessaan esimerkiksi ratsastaessa se saattaa näyttää huolestuneelta, mutta pitkän tutkailun jälkeen olemme todenneet sen olevan vain äärimmäistä keskittymistä. Se ei turhia stressaa ja toimii tilanteessa kuin tilanteessa järkevästi, oli sitten kyseessä eläinlääkärin tutkimus, raspaus tai vaikka kengitys. Niin taluttaessa kuin juoksuttaessakin tamma huomioi ihmisen kiitettävästi ja toimii lähes pelkästään ääniavuilla. Nefer on helppo lastata ja kuljettaa, eikä se välitä oliko sen vieressä minkälainen kiukkupylly tahansa.

Hoitaessa se on peruskiltti, nauttii huomiosta, mutta on aina hereillä esimerkiksi ihmisen pyynnöille siirtyä. Mahan alueen hieronta kumisualla on Neferin lempiasia, kuten myöskin korvarapsutukset - korvan sisäpinnalta. Korvien takaa se hieman kutiaa, eli letittäessä kannattaa olla varovainen niskan lähellä näpertäessä. Suitsia laittaessa ei kuitenkaan ole ongelmia, ellei harjaa asettele ja heiluttele ympäriinsä turhan paljon.

Ratsastaessa Nefer liikkuu mielellään eteenpäin ja hakee optimaalista muotoa melkein automaattisesti. Tamma on melko herkkä ja yritteliäs, joten ratsastajan täytyy osata antaa tarkat avut, tai Nefer tarjoaa sitä, mitä se itse luulee tilanteessa haluttavan. Laukanvaihdot askeleessa ovat Neferin ehkä hienoin liike kouluaitojen sisällä. Esteillä tamma on innokas ja hyppää mielellään - kiellot ovat siis hyvin harvinaisia neidin kanssa. Toki se kieltää jos sen tuo kirjaimellisesti väärinpäin esteelle. Toisinaan sitä saa kannustaa laukkaamaan hieman reippaammin esteradalla, mutta muuten se on tosi kiva hyppykaveri. Maastoesteillä ja yleisesti maastossa se ei puskia suotta kyttäile, vaan keskittyy ratsastajan pyyntöihin.

Sukutaulu

i. Valmaryan Ilian
VH22-031-0067
fwb, 170cm prn
EV-II
ii. Noble Savage
VH13-021-0435
trak, 170cm rn
iii. Noble Hunter
evm trak, 171cm trn
iie. Emerald Sword
evm trak, 170cm mkm
ie. Little Dreamer
VH15-044-0005
holst, 162cm rnkm
iei. Little Jumper
evm holst, 161cm mkm
iee. Dream With Me
evm holst, 171cm mkm
e. Hopealaakson Memphis Dream
VH15-031-0150
fwb, 164cm m
ei. Baltimore Zoo
VH04-044-7900
holst, 165cm rn
KRJ-III
eii. Attaboy
evm holst, 170cm rn
eie. Baby Jane
evm holst, 162cm rt
ee. Maysaint Miriella
VH14-043-0152
swb, 168cm mkm
ERJ-II
eei. Elyot SWE
evm swb, 167cm m
eee. Maysaint Helena
evm swb, 171cm km

Jälkeläiset

Ei vielä jalostuskäytössä.

Kisakalenteri

Tulee kilpailemaan porrastetuissa vanhempana.

Päiväkirja & valmennukset

Virtuaalitalli / virtuaalihevonen | a SIM-game stable

Kaikki © Valmarya 2022, ellei toisin mainita. All rights reserved.

Taustakuva © De Vetpan (CC BY 2.0)