Etusivu Hevoset Tallikierros Kasvatus
uusi osoite: https://evenstar.lashrael.net/legend-long-lost.html !

Kuvat © SN

Perustiedot

Nimi Legend Long Lost Rotu, sukupuoli hannover, tamma
Syntymäaika 20.08.2016 Väri, säkäkorkeus tummanpunaruunikko, 165cm
Rekisterinumero VH22-011-0086 Omistaja Launi, VRL-12379
Koulutustaso ko VaB, re 150cm Kasvattaja Valmarya

2v 01.09.2016

EV-I 30.09.2016 pistein 7,5 - 10 - 5 - 5 - 3 - 4 = 34,5p
3 Star Prospect pistein 1094/1900

Luonnekuvaus

Lonkku-lempinimen saanut tammaneiti on rauhallinen ja kiltti kaveri. Kaveri kuvaakin tätä hevosta hyvin, se haluaisi päivät pitkät hengata ihmisen kanssa jakaen rapsutuksia. Joskus Lonkun ystävällisyys on vähän liikaa, etenkin kun sen karsinaa siivoaa ja tamman naama on koko ajan kottikärryjen ja sinun välissä... Lonkku harvoin säikkyy tai pelkää mitään, joten se on myös oiva kaveri kokemattomille tai aroille ihmisille.

Hoitaessa Lonkku haluaisi rapsutella ihmistä vastapalkaksi harjauksesta. Toisinaan myös harjapakki pitää tutkia, ettei sinne ole vaan jemmattu herkkuja. Ja sama pitää tarkistaa moneen otteeseen ihmisen taskuista. Jalat tamma nostaa huolettoman rauhallisesti, joskus sitä saa ihan kannustaa nostamaan ne nopeammin, sillä valitettavasti ihmisillä ei ole koko päivää aikaa odottaa Lonkun jalkojen nousua. Sitten se pitääkin jalkansa hyvin ylhäällä ja onkin siis helppo kengittää. Varustaessa Lonkku kävelee masentuneena karsinan peränurkkaan ja näyttää hapanta naamaa. Sen perässä voi kuitenkin kävellä samaan nurkkaan ja vain laittaa varusteet normaalisti, enempää tamma ei viitsi kapinoida. Ja onneksi se piristyy sitten, kun karsinasta tai hoitopaikalta lähdetään liikkeelle.

Taluttaessa tamma tulee kiltisti perässä. Lonkun korvan juuressa saa syttyä vaikka ydinsota, eikä se korkeintaan kun käännä korviaan ihmetyksen suuntaan. Se myös jää automaattisesti paikoilleen, mikäli narun jättää sen kaulalle ja sanoo "odota". Mikälie aasi tammamme luulee olevansa. Eläinlääkäri on kehunut Lonkkua parhaaksi asiakkaakseen, kaikkien pitäisi olla yhtä kilttejä. Se ottaa kaikki matolääkkeetkin kiltisti suuhunsa. Pesupaikalla Lonkku ilmaisee kaapimalla, että kastuminen ei ole kivaa. Tosin kauhean kuumalla ilmalla se vain öhmöttää nauttien.

Ratsastaessa neitokainen on kuitenkin suhteellisen herkkä ja reipas. Se yrittää parhaansa ja antaa paljon anteeksi ratsastajan virheitä. Sileällä Lonkku on tasainen puksuttaja, jonka askelluksen saa näyttämään kouluhevosen liikkeeltä, mikäli selässä on oikea kuski. Lisätty ravi on Lonkun hienon liike ja sitä se esitteleekin niin innokkaasti, että vauhin hiljennys ja askeleen kokoaminen sen jälkeen on haasteellista. Esteillä Lonkku on tarkka ja hermostuu, jos jalka kolahtaa puomiin. Se on kuitenkin helppo tuoda esteelle ja se voi hypätä pienestä tai isosta laukasta minkä esteen tahansa. Muutenkin sen laukkaa on helppo säädellä. Ja kuten arvata voi, se hyppää vaikka kummitusjunan yli. Maastossa Lonkku on luotettava ratsu.

Lonkku on helppo lastata ja se matkustaa vaikka minkälaisessa menopelissä ja seurassa. Sen rauhallisuus tekeekin hyvää jännittäville matkalaisille. Kisapaikalla Lonkku on kuin kotonaan, mutta toisinaan se juo huonommin. Siihen kuitenkin auttaa vanha kunnon mellavesi.

Sukutaulu

i. Lord Neverember
VH15-011-0444
hann, 175cm mkm
ii. Nilwarith GER
evm hann, 174cm mkm
iii. Norgotin
evm hann, 172cm prt
iie. Aludiane
evm hann, 175cm tprt
ie. Delzira
evm hann, 175cm m
iei. Davynor
evm hann, 171cm mkm
iee. Zelpisys
evm hann, 175cm prt
e. Shadowmantle
VH15-011-0446
hann, 164cm m
ei. Syridos
evm hann, 165cm m
eii. Stallar
evm hann, 166cm mkm
eie. Faeyera
evm hann, 169cm trt
ee. Erinesha
evm hann, 162cm rtkm
eei. Egapho
evm hann, 168cm m
eee. Ilaerah
evm hann, 171cm prn

Jälkeläiset

02.04.2022
hann-o. Valmaryan Thalion
isä - Thelion of Evenstar
omistaja - VRL-12379

Kisakalenteri

Päiväkirja & valmennukset

Avaa päiväkirja

Virtuaalitalli / virtuaalihevonen | a SIM-game stable

Kaikki © Valmarya 2022, ellei toisin mainita. All rights reserved.

Taustakuva © De Vetpan (CC BY 2.0)