Etusivu Hevoset Tallikierros Kasvatus
uusi osoite: https://evenstar.lashrael.net/valmaryan-lifting-the-veil.html !

© Fee-Fotografie

Perustiedot

Nimi Valmaryan Lifting the Veil Rotu, sukupuoli hannover, tamma
Rekisterinumero VH22-011-0214 Väri, säkäkorkeus 173cm, punarautias
Syntymäaika 05.07.2022 Ikä 3v 01.08.2022
Painotus esteratsastus Kasvattaja Valmarya
Koulutustaso ko Vaativa B, re 150cm, ke CIC3 Omistaja Launi, VRL-12379

EV-I 31.08.2022 pistein 8 + 10 + 3 + 5 + 3 + 7 = 36p

Saksantuontini Lord Neverember ja Arveldis olivat kisanneet hienolla menestyksellä esteillä ja vielä jatkoivat uraansa koulussa ja kentässä. Arveldis oli kuitenkin ollut vähän haluton eikä siitä löytynyt eläinlääkärin kanssa mitään syytä, miksi se ei halunnut liikkua itselleen tyypillisesti. Tämä olikin loistava väli laittaa se tiineeksi. Lord Neverember myöskään ei ollut vielä osoittanut periyttämiskykyjään, joten ajattelin että miksipä ei kokeilla sitä juuri Arveldisille. Varsalle minulla ei juuri siis ollut odotuksia, joten kun Venla-lempinimen saanut varsa syntyi, olin positiivisesti yllättynyt. Ainakin pienenä sen luonne ei vaikuttanut olevan yhtä ärsyttävä kuin isällään, mutta kuitenkin hieman säpäkämpi kuin emänsä... Venla liikkui hienosti ja kasvoi hyvää tahtia. Eiköhän tästä tulisi uusi tähti kisatiimiimme, ajattelin lopulta.

Luonnekuvaus

Lifting the Veil, eli tutummin Venla, on lempeä tamma, joka rakastaa rapsutuksia, mutta vain tiettyyn pisteeseen asti. Se on kuin kissa, joka ilmoittaa yllättäen, että noniin nyt tarvitsen omaa tilaa. Harjatessakin sen korvia kannattaa tarkkailla, ettei neidin hermot suotta mene. Ei se kuitenkaan pure, uhittelee vain. Satuloidessa kannattaa olla mahdollisimman hellä, tai tamman korvat saa jälleen luimuun. Muuten hoitaessa Venla on lempeä ja utelias, aina katselemassa ja nuuhkimassa mitä ihminen tekee. Joskus se jopa innostuu rapsuttelemaan ihmistä "vastapalkaksi".

Ratsastaessa on herkkä ja hyvin pienillä avuilla ratsastettava. Se ei siedä epävarmuutta, joten sille pitää osata antaa selkeät avut. Jos se on epävarma mitä siltä pyydetään, se jää paikoilleen pomppimaan. Taitavalla ratsastuksella tamma kuitenkin tarjoaa kivoja liikkeitä ja etenkin hienoja laukanvaihtoja. Toisinaan esteradoilla liioittelun suuret laukanvaihdot saattavat viedä pahimmillaan sekunnin. Venla hyppää innolla, kissamaisen ketterästi ja nopeasti. Se pitää kuitenkin tuoda hyvään ponnistuspaikkaan tai se saattaa kieltää, sillä se vihaa kavioiden kolahtamista puomeihin. Kolahduksen jälkeen se protestoikin viskomalla häntäänsä tai jopa pukittamalla.

Venla on helppo lastata, eikä juuri välitä kuka sen kanssa matkustaa. Se keskittyy vain torkkumaan parhaansa mukaan tai mutustelemaan heiniä. Kisapaikoilla Venla seurailee ihmistä kaikessa rauhassa eikä suotta stressaa. Kisapaikalla ratsastaessa sille kuitenkin kannattaa laittaa punainen nauha häntään, sillä se ei siedä vieraita hevosia takanaan reippaammassa vauhdissa. Muissa tilanteissa se on yleensä järkevä, joskin tosi herkkä kivulle, joten se kannattaa aina mahdollisuuden mukaan rauhoittaa eläinlääkärin toimenpiteissä. Muuten kaikki pesusta kengitykseen onnistuu vaivatta.

Sukutaulu

i. Lord Neverember
VH15-011-0444
hann, 175cm mkm
ii. Nilwarith GER
evm hann, 174cm mkm
iii. Norgotin
evm hann, 172cm prt
iie. Aludiane
evm hann, 175cm tprt
ie. Delzira
evm hann, 175cm m
iei. Davynor
evm hann, 171cm mkm
iee. Zelpisys
evm hann, 175cm prt
e. Arveldis
VH14-011-0610
hann, 171cm rt
ei. Laurentius
evm hann, 168cm prt
eii. Quintinus
evm hann, 171cm tprt
eie. Minucia
evm hann, 168cm trn
ee. Aurelia
evm hann, 166cm prn
eei. Eleusium
evm hann, 171cm tprn
eee. Acilia
evm hann, 171cm mkm

Jälkeläiset

Ei vielä jalostuskäytössä.

Kisakalenteri

Tulee kilpailemaan porrastetuissa vanhempana.

Päiväkirja & valmennukset

Avaa päiväkirja

Virtuaalitalli / virtuaalihevonen | a SIM-game stable

Kaikki © Valmarya 2022, ellei toisin mainita. All rights reserved.

Taustakuva © De Vetpan (CC BY 2.0)