Etusivu Hevoset Tallikierros Kasvatus

Henkilökunta

Lashrael - omistaja/jokapaikanhöylä

Lashrael, 25-vuotias nainen, jonka ainoa intohimo elämässä on hevoset. Vaikka hevoset ovat rikkoneet Lashraelin jalat ja kädet moneen kertaan, ei hän anna periksi. Se tunne, kun hevoset hirnahtelevat odotellessaan ruokia, on vain jotain niin ihanaa hänen mielestään. Lashrael on hevosalan moniosaaja. Vaikka hän keskittyy lähinnä hevostensa ratsastukseen ja hoitoon, osaa hän myös muunmuassa kengittää ja hoitaa peltotyöt traktorilla huristellen. Lashrael on luonteeltaan rauhallinen, joskus tosin liian pikkutarkka esimerkiksi tallin siisteyden osalta. Hevosten kanssa tällä tallinpitäjällä on tarkat rajat, hän ja hevoset tietävät tasan mitä saa ja ei saa tehdä.

Caleb Doyle - kengittäjä

Caleb Doyle, 43, muutti Australiasta 25-vuotiaana Uuteen-Seelantiin. Australiassa hän oli oppinut isältään kengityksen salat ja nykypäivänä onkin varsojen jalka-asentojen korjaamisessa ehdottomasti maan paras mies. Ennen Valmaryan leipiin astumista, Caleb työskenteli yksityisyrittäjänä, kengitellen Pohjoissaaren hevosia tilauksesta. Caleb tulee hyvin hevosten kanssa toimeen, eikä voisi kuvitella elävänsä ilman niitä. Ja kengittäjänä hän on hyvin tyytyväinen - onhan kengittäjä hevosen tärkein hoitaja! Kun ottaa huomioon Valmaryan suuren hevosmäärän, Calebin ei tarvitse pahemmin tarvitse kärsiä "luppoajasta". Osa varsoista vuollaan jopa viikon välein ja osaa kisaratsuista pitää kengittää kolmenkin viikon välein, joten tekemistä herralla riittää!

Susanna Peltonen - tallimestari

Susanna Peltonen oli Suomen kamaralla Lashraelin luotetuin hevosenhoitaja, joka oppi vähän sitä sun tätä tallinpidosta. Niimpä, kun Lashraelin hevoset suuntasivat kohti Uutta-Seelantia, pääsi tämän 23-vuotias mukaan uuden hienon tittelinsä kanssa! Susanna on mukana tallin arjessa, huolehtii, että hevoset pääsevät ajallaan tarhaamaan ja tallit siivotaan. Jos jokin menee rikki, Susanna on yleensä paikalla, ennen kuin kukaan muu edes on asiaa huomannut. Susanna on myös harvinaisen lahjakas kouluratsastaja ja sopivassa raossa käy kilpailemassa nuorilla hevosilla kouluratsastuksessa, sekä on mukana varsojen opetustilanteissa.

Natalia Lipinska - hevostenhoitaja

Natalia löytyi Valmaryan porukkaan muuan kisamatkalta Puolasta. Kisoissa oltiin alimiehityksellä hevosten määrään nähden ja löysimme paikallisesta lehdestä ilmoituksen sattuman kaupalla! Nainen hoiti hevosemme kisojen ajan kunnialla ja sai paikan riveistämme niin pitkäksi aikaa, kun hän vain viihtyisi! 33-vuotias nainen pitää hevoset aina etusijalla ja ehkä juuri siksi Natalia ei ole pahemmin ikinä edes seurustellut. Kotona Natalia työskentelee mieluiten venäläistaustaisten hevostemme kanssa, mutta kisoihin lähtiessä nainen hoitaa mielellään hevosta kuin hevosta. Natalia ei koskaan halua hevosen selkään, vaikka saisi luvan, hän mielummin puunaa ratsujamme entistä ehommiksi ja laittaa mielummin vapaapäiväläiset kävelykoneeseen. Kävelykoneemme reistaileekin vähän väliä ja Natalia on ainut, joka keksii, mikä siinä on vikana ja miten se korjataan...

Melissa Garret - hevostenhoitaja

29-vuotiaalla Melissalla on kokemusta hevosista ja niiden hoidosta ihan lapsesta asti, olihan hänen perheellään Australiassa oma 50 hevosen tila. Melissan työtehtäviin kuuluu hevosten hoito ja varustus ratsuttajille. Melissa ei kuitenkaan lähde ikinä kotoa pois, vaan kisamatkoilla ovat muut hoitajat. Melissalta onnistuu kaikki tavalliset hevosen hoitotoimenpiteet ja lisäksi hän on taitava hieroja. Usein vapaa-ajallaan hän laiskottelun sijaan hengaileekin tallissa hieroen jumissa olevia ratsuja.

Emilia Kivelä - ratsuttaja

30-vuotias ratsuttaja, Lashraelin pitkäaikaisin työntekijä.

Rosemary Crosby - siitostamma/varsaekspertti

Rosemary eli Rose on syntyjään Uusi-Seelantilainen ja hän hoitaa suurimman osan siitostammoista ja niiden varsoista. 19-vuotias neitokainen onkin nähnyt Valmaryan tiloilla useamman varsomisen kuin moni keski-ikäinen hevosmies. Rose tietää heti milloin tarvitaan lääkäriä ja milloin tamma ja varsa selviävät itsekseen. Tyttö ratsastaa myös siitostammoilla varsomisen jälkeiset kuukaudet kevyesti, aluksi laitumella ja myöhemmin kentällä varsa perässä juosten. Ja kuten arvata voi, puuhastelee hän myös varsojen kanssa pienestä pitäen, jotta ne tottuvat ihmisiin.

Virtuaalitalli / virtuaalihevonen | a SIM-game stable

Kaikki © Valmarya 2016, ellei toisin mainita. All rights reserved.

Taustakuva © De Vetpan (CC BY 2.0) // koristekuvat © Matthias Weinberger, lisenssi, 7tenths, lisenssi