Etusivu Hevoset Tallikierros Kasvatus
uusi osoite: https://evenstar.lashrael.net/our-fates-entwined.html !

Kuvien © Pikselit

Perustiedot

Nimi Our Fates Entwined Rotu, sukupuoli trakehner, tamma
Syntymäaika 03.04.2013 Väri, säkäkorkeus rautias, 168cm
Rekisterinumero VH13-021-0434 Omistaja Launi, VRL-12379
Koulutustaso ko PSG, re 160cm Kasvattaja Wolfe Schorzman

3v 02.07.2013 / 8v 29.11.2013 / 13v 01.09.2016

Luonnekuvaus

Taas kerran matkallani Etelä-Saksaan löysin ei niin kuuluisan hevoskasvattajan, jonka tammaan rakastuin. Lie kuinka mones kerta tämäkin oli. Mutta niin se vaan oli, menin taas tutkimaan tallia, josta kuulin ystävältäni ja huomasin sen olevan täynnä hienoja ratsuja, joista pienellä hionnalla saataisiin kunnon estetykkejä. Ja niin paria hevosta koeratsastettuani mukaan lähtivät Our Fates Entwined, eli tämä Entti, josta nyt teille kerron, sekä Noble Savage.

Hoitaessa Entti antaa itsestään hieman epäedustavan kuvan, se on se karsinan nurkassa nukkuva tammanlaiskimus. En minä sillä, että jokaisen hevosen tarvitsisikaan olla hyppimässä heti silmille, kun sen tapaa. Omalla tavallaan Entti on myös hieno hevonen ollessaan niin rauhallinen, kilpauran jälkeensä siitä voisi tulla vaikka isommille lapsille kunnon opetushevonen. Harjata Entti antaa kaikkialta ja ai että se myös siitä pitää! Oikeasta kohdin kun harjaa ja kunnolla, niin kyllä tamma kaula pitkällä oikein pyytää, että lisää, lisää! Kaviotkin puhdistuvat kuin itsestään, joskin tamma tuppaa nojamaan prosessin aikana hoitajaansa niin, että hyvä kun hoitaja pystyssä pysyy. Satulan ja suitset saa tuoda vaikka millä ryminällä ja kiireellä Entin luo, Entti vain ottaa iisisti. Salaa se kuitenkin odottaa pääsevänsä kunnon estetreeniin, sen olen oppinut! Suitsia laittaessa saa kuitenkin olla hieman varovainen, sillä Entti on herkkä päästänsä, eikä pidä jos pitkään häslätään sen pään lähellä.

Taluttaessa, kuten olen jo monta kertaa varmaan kertonut, tottelee Entti taluttajaansa täydellisesti. Se seuraa pieniä eleitä kuin hai ja tekee ennen kuin ihminen edes kunnolla kerkeää mitään pyytämään. On se vain etevä tamma! Juoksuttaessa on kuitenkin hieman ongelmia, sillä muuten kaikkeen niin rauhallisesti suhtautuva tamma ei voi sietää liinan päässä juoksentelua. Liekö sitten pelkää liehuvaa liinaa, ei sitä tiedä.

Ratsastaessa Entti on rauhallinen, mutta liian kovan pohkeen omistavan ratsastajan kanssa Entti kuitenkin on ratsastajan mukainen ja vauhtia piisaa, liikaakin. Oikean ihmisen kanssa Entistä saa esiin kuitenkin rauhallisen, miellyttämisenhaluisen ratsun, joka osaa tuota ja tätä. Vaikka Entistä luultavastu tulee 160cm:n luokkia hyppäävä estehevonen, sujuu siltä nyt jo vaativan B:n koulukuviot ja kuuliaisuutensa ansioista se pääsee kisaamaan myös koulua. Moni voisi luulla, että ei noin täydellinen tamma voi olla ilman jotain virhettä, täytyy sen olla sitten vaikka kuumuminen esteillä. Vaan ei ole! Oli este sitten matala tai korkea, pysyy Entti aina hanskassa. Entti ei ole kuitenkaan niitä hevosia, joita täytyy vain ohjailla esteille, vaan ihmisen on myös osattava ajaa sitä eteen ja otettava puolipidätteitä, tai saatetaan esteitä mennä ryminällä läpi.

Kisapaikalle mentäessä Entti on (kuten jo monta kertaa olen sanonut...) rauhallinen. Vaikka ei tamma olekaan mikään vanhus ja konkari vielä, niin siltä voi odottaa rauhallisuutta minkälaisisssa tilanteissa vain. Oli sitten ympärillä kymmeniä kaksi- kuin nelijalkaisiakin ja hirmuinen hälinä, kuuntelee Entti vain ihmistänsä. Mutta ihmisen tulee olla rauhallinen, tai muuten Entti saattaa hieman alkaa stressata, vaikka siltikin pysyy kilttinä.

Sukutaulu

i. Entwined
evm trak, 168cm rn
ii. Athelward
evm trak, 170cm km
iii. Athelbad
evm trak, 168cm km
iie. Claudana
evm trak, 166cm rn
ie. Laranas xx
evm xx, 167cm rn
iei. Viktor xx
evm xx, 165cm m
iee. Laurentie xx
evm xx, 165cm kimo
e. Fateful Path
evm trak, 170cm rt
ei. Salvator
evm trak, 171cm m
eii. Hamelin
evm trak, 167cm m
eie. Sigfreda
evm trak, 161cm rt
ee. Fateful Night
evm trak, 168cm m
eei. Wulfrada
evm trak, 171cm rnkm
eee. Fateful Storm
evm trak, 168cm m
Avaa sukuselvitys

Jälkeläiset

03.09.2013
trak-t. Ilmarë of Evenstar
isä - Noble Savage
omistaja - VRL-01744

Kisakalenteri

KRJ >> 1 sijoitusta
30.04.2016 Oldfinion Dressage KRJ-Cup PSG 4/59

Päiväkirja & valmennukset

Avaa päiväkirja

Virtuaalitalli / virtuaalihevonen | a SIM-game stable

Kaikki © Valmarya 2022, ellei toisin mainita. All rights reserved.

Taustakuva © De Vetpan (CC BY 2.0)