Etusivu Hevoset Tallikierros Kasvatus
uusi osoite: https://evenstar.lashrael.net/lukaris-earthbound.html !

© Fee-Fotografie

Perustiedot

Nimi Lukaris Earthbound Rotu, sukupuoli suomalainen puoliverinen, ori
Rekisterinumero VH22-031-0150 Väri, säkäkorkeus ruunikonkimo, 164cm
Syntymäaika 01.05.2022 Ikä 3v 30.05.2022 / 8v 20.07.2022
Painotus esteratsastus Kasvattaja Lukariksen Hevoskeskus, Lithy VRL-07127
Koulutustaso ko Vaativa B, re 140cm Omistaja Launi VRL-12379

EV-II kesäkuun 2022 tilaisuudessa pistein 8 + 10 + 5 + 1 + 3 + 5 = 32p
2 Star Prospect pistein 934/1900

Valmarya kaipasi lisää nuorukaisia kun vanhemmat hevoset alkoivat jäädä kilpailueläkkeelle. Siispä suuntasin Lukariksen Hevoskeskuksen Lithyn puheille ja sain kattavan esittelyn myytävänä olevista varsoista. Menin paikan päälle katsomaan useampaa, ja ensimmäisenä näin laitumella emänsä vierellä juoksevan Earthbound-orin. Kimo ei kuulunut kiinnostuksien listalleni, mutta pienillä suurilla askelillaan ori laukkaili suoraan sydämeeni. Onneksi pikaisen kysynnän jälkeen selvisi, että myös tämä orivarsa olisi myytävänä. "Hyvä, lähetä se meille Valmaryaan heti kun vieroitus on ajankohtaista!"

Luonnekuvaus

Earthbound eli Eero on rento, mutta reipas suorittaja. Maastakäsitellessä ori on rauhallinen ja sitä voisi luulla ruunaksi. Se katselee kyllä tammojen perään, mutta tietää, ettei niiden perään ole asiaa ellei ihminen anna lupaa. Eero rakastaa kaikkia hoitotoimenpiteitä, etenkin pallirapsutukset kesäaikaan saa herran ihan taivaaseen. Varustaminen on myöskin vaivatonta, Eero jopa laskee päätä ottaakseen kuolaimen suuhun ja jotta hoitajan on helppo laittaa remmit kiinni.

Ratsastaessa Eero kulkee niin sanotusti omalla moottorilla ja kuuntelee ratsastajan pienimpiäkin apuja. Toisaalta se ei kuitenkaan hermostu mikäli ratsastaja joskus menettää tasapainonsa tai pienesti nyppäisee ohjalla suusta. Eero suorittaa mielellään koulukiemuroitakin, mutta esteillä se on omassa elementissään. Koulupuolella sen suuret liikkeet ja laukanvaihdot on sen hienoimmat ominaisuudet. Orin temmonvaihtelut eri askellajeissa ovat myös todella näyttäviä. Esteillä Eero osaa mennä kovaa, mutta myös varoa hieman jalkojaan hypyissä. Toisinaan se tarvitsee aika paljon ratsastajan tukea hyviin lähestymisiin esteillä, sillä herra innostuu vähän turhan paljon...

Juoksutus on helppoa Eeron kanssa ja sen voi antaa vaikka lapselle... Ori kuuntelee ääniapuja todella tunnollisesti. Taluttaessa ei tarvitse kuolaimia tai ketjuja, ori tottelee hienosti ääntä silloinkin. Eero lastautuu helposti, joskin kannattaa varmistaa, että Eeron ja toisen hevosen väliin jää reilusti tilaa. Kiltistä luonteestaan ihmisiä kohtaan huolimatta Eero saattaa olla hieman vihainen etenkin hieman tuntemattomille oreille.

Sukutaulu

i. Earthquake
VH16-011-0159
hann, 164cm km
KTK-III, Quality
ii. Jungle
evm hann, 166cm mkm
iii. Rolling Stone
evm hann, 165cm m
iie. Angels Are Calling
evm hann, 163cm km
ie. Ocean's Swan
evm hann, 156cm km
iei. King of the Mountain
evm hann, 165cm rt
iee. Pretty Corpse
evm hann, 155cm km
e. Do You Sing
VH17-013-0033
old, 160cm rn
KTK-II, First Champion
ei. Ist Alles Gut
evm old, trn
eii. Ich Tu Dir Weh
evm old
eie. Ein Lied
evm old
ee. Do They Sing
evm old, mkm
eei. Frustration
evm old
eee. Die Die My Darling
evm old

Jälkeläiset

Ei vielä jalostuskäytössä.

Kisakalenteri

Tulee kilpailemaan porrastetuissa vanhempana.

Päiväkirja & valmennukset

Virtuaalitalli / virtuaalihevonen | a SIM-game stable

Kaikki © Valmarya 2022, ellei toisin mainita. All rights reserved.

Taustakuva © De Vetpan (CC BY 2.0)