Etusivu Hevoset Tallikierros Kasvatus
uusi osoite: https://evenstar.lashrael.net/champagne-couture.html !

© Fee-Fotografie

Perustiedot

Nimi Champagne Couture Rotu, sukupuoli hannover, tamma
Rekisterinumero VH22-011-0143 Väri, säkäkorkeus ruunikko, 169cm
Syntymäaika 09.05.2022 Ikä 3v 30.05.2022 / 8v 20.07.2022
Painotus esteratsastus Kasvattaja Couture Sporthorses
Koulutustaso ko Helppo A, re 150cm Omistaja Launi, VRL-12379

EV-I kesäkuun 2022 tilaisuudessa pistein 8 + 10 + 1 + 3 + 5 + 7 = 34p
2 Star Prospect pistein 928/1900

Kun Pauwau Showjumpers ja Couture Sporthorses esittelivät kevään myyntivarsoja, olin aivan ihastunut KAIKKIIN pienokaisiin. Eläinlääkärilaskut sun muut kuitenkin painoivat tiliäni, joten hallitsin itseni ja heitin tarjouksen vain kauniista ruunikosta hannover-tammasta. Suuri, mutta sirohko maitovarsa tanssahteli emänsä vieressä niin isoin askelin, että sydämeni melkein pakahtui. Varsan emään olinkin kisakentillä törmännyt, mutta isäoriikin esiteltiin minulle ystävällisesti, samalla puhelimesta kilpailutuloksia hehkutellen. Champagne saapui vuotiaana Uuteen-Seelantiin Valmaryan tiluksille. Hetken se sai nautiskella laidunelämästä, mutta pian alkoi ratsun taitojen opiskelu...

Luonnekuvaus

Champagne on hyvin herkkä tamma, joka on hieman epäluuloinen uusia ihmisiä kohtaan. Tuttuja hoitajia ja ratsastaia se seuraa vaikka maailman ääriin. Hoitaessa Champagne rakastaa hellää ja rauhallista harjausta. Jalkojen nostossa neitiä joskus ahdistaa, jos kropassa on yhtään jumia ja silloin se yrittää repiä jalan maahan. Tuttu ihminen saa pestä, klipata ja letittää tamman kaikessa rauhassa ja tamma napottaa paikoillaan kuin tatti. Jos tuntemattomampi ihminen yrittää samaa, Champagne on hieman hermostunut ja liikuskelee eestaas. Tamma on kuitenkin niin kiltti, ettei se yritä paeta paikalta tai yritä vaikka näykkiä. Varustaessa kannattaa käyttää mahdollisimman helliä otteita, ettei tamma suotta hermostu ennen ratsastusta. Kun tamma hermostuu tarpeeksi, kestää usein pitkään, ennen kuin se uskaltaa rentoutua uudelleen.

Eläinlääkärin ikäviin toimenpiteisiin tamma kannattaa rauhottaa. Tutun ihmisen kanssa tavalliset tutkimukset kuitenkin sujuvat ongelmitta. Kengittäjää Champagne sietää, vaikkakin takomisen äänet sitä jos hieman säpsytyttää. Taluttaessa pitää ihmisen olla hereillä, sillä tamma saattaa säpsähdellä äkkinäisiä liikkeitä tai ääniä. Se ei kuitenkaan lähde käsistä, vaan pyrähtää pari askelta korkeintaan randomiin suuntaan. Juoksuttaessa Champagne kuuntelee hienosti ihmistä, mutta pelottavat asiat aiheuttavat pieniä pyrähdyksiä. Sama toistuu tarhatessa tai laitumella. Rauhalliset tammakaverit ovatkin hyvin tärkeitä Champagnen mielelle. Kaikesta tästä huolimatta tamma lastautuu hienosti ja matkustaa kaikessa rauhassa. Ainakin jos sillä on tuttuja kavereita matkassa.

Ratsastaessa Champagne suorittaa kuuliaisesti. Tamma sietää joitakin pieniä virheitä ratsastajalta, mutta kokematonta ei selkään voi laittaa sillä pitempään jatkunut tasapainottomuus, puristus tai suusta nyppiminen saa tamman ahdistumaan ja sulkeutumaan - lopulta jumittumaan totaalisesti. Oikealla ratsastajalla tamma liikkuu kevyin, lennokkain askelin ja kuuntelee pienintäkin apua. Tamma on yllättävän vetreä ja kääntyy niin sanotusti kolikon päällä tarvittaessa. Esteillä Champagnen lennokkaat askeleet on hyödyksi ja tamma luonnostaan varoo jalkojaan hienosti, jolloin puomeja harvoin tulee. Jos ratsastaja ei tuo tammaa aivan kamalaan hyppypaikkaan, menee se yli tilanteessa kuin tilanteessakin. Maastoillessa Champagne on hieman säpsy, mutta tuttujen heppakavereiden kanssa se uskaltaa välillä jopa rentoutua rauhalliseen kävelyyn tai hölkkäilyyn.

Sukutaulu

i. Pauwau Chester
VH21-011-0126
hann, 168cm rt
ii. Cardoso
VH20-011-0037
hann, 169cm rnkmn
iii. Cantor
evm hann, 167 rnkm
iie. Evie
evm hann, 171cm trn
ie. Weltraum Luxus
VH20-011-0259
hann, 167 rn
iei. Weltall Lux
evm hann, 171cm trn
iee. Trauma GER
evm hann, 168cm prt
e. Fanatic Couture
VH21-011-0424
hann, 168cm trn
ei. Ferraro
VH21-011-0077
hann, 172cm rn
ERJ-I, YLA2, HANN-II
eii. Fausto
evm hann, 174cm trn
eie. Carmena van Isselhardt
evm hann, 170 rn
ee. Diamond Trix
VH21-011-0171
hann, 165cm trn
ERJ-I
eei. Damien II
evm hann, 170cm trn
eee. Carrie
evm hann, 165cm rt

Jälkeläiset

Ei vielä jalostuskäytössä.

Kisakalenteri

Tulee kilpailemaan porrastetuissa vanhempana.

Päiväkirja & valmennukset

Avaa päiväkirja

Virtuaalitalli / virtuaalihevonen | a SIM-game stable

Kaikki © Valmarya 2022, ellei toisin mainita. All rights reserved.

Taustakuva © De Vetpan (CC BY 2.0)