EZ

Ponies

Ceiriosen Sionwul

VH23-024-0114 KTK-I EV-I

KTK-I kesäkuun 2023 tilaisuudessa pistein 22 + 20 + 23 + 20 = 85p
EV-I & paras 3-vuotias kesäkuun 2023 tilaisuudessa pistein 9 + 10 + 2 + 5 + 4 + 7 = 37p

Tuulia T:n kasvattimarkkinoita tutkiessani etsin itselleni puoliverisiä. Pari mielenkiintoista kaveria jo löysinkin, mutta jostain syystä päädyin tutkimaan Ceiriosenin yhtä ponia aina uudestaan. Musta läsipää oli niin söpö, niin söpö! Mutta mitä minä ponilla? Olihan meillä jo jokunen, ei kai nyt lisää poneja tarvita? Yritin perustella itselleni, että tarjoaisin vain puoliverioreista, mutta loppujen lopuksi myös Ceiriosen Sionwulin nimi päätyi tarjouslistaani... En tiedä miten, joku muu varmaan kirjoitti sen siihen...

Ratsastajani Thibault Van Laethemin tytär oli kyllä napakka ratsastajanalku, ja ensimmäisenä kerroinkin tälle miehelle, että olin juuri tarjonnut kivasta welshponioriista. Thibault katsoi minua kulmat kurtussa, ei ymmärtänyt mitä minä hänelle ponista selitän. "Your daughter could ride him, you know?" sanoin ja Thibault oli yhtäkkiä ihan mukana ajatuksessani.

​Kun sitten aikanaan orikolmikko saapui Evenstarin pihaan, oli paikalla myös pikku-Lena, joka oli meistä kaikista innokkain. Sionwulin tultua rekasta ulos, ei tyttö malttanut olla kiljumatta, vaikka isänsä oli opettanut ettei hevosten luona kiljuta. Mies vain nauroi ja totesi: "Well, so far so good. I hope the stallion will behave, so her interest won't disappear during the training journey..."

Perustiedot

welsh mountain, ori s. 19.03.2023 GB, 8v. musta, 119cm Kasv. Ceiriosen Ponies Om. EZ Ponies, Launi (VRL-12379)

© Fee Fotografie

Koulutustaso

yleispainotus ko Helppo A re 80cm

Sionwul on yllättävän rauhallinen herrasmies. Sillä kyllä toisinaan olisi sellaista macho-energiaa, mutta pienellä ärähdyksellä se lopettaa pöllöilyn. Jopa Thibaultin Lena-tyttö saa komennettua oria, jos se tekee jotain höpöä. Sionwul on sellainen "kaikki käy" -kaveri, joka oppii nopeasti. Joskus liiankin nopeasti - vanhan tallin säppioven se oppi avaamaan ja pakenemaan yöllä heinäkärrylle, jonka vuoksi jouduimme siirtämään sen uudempaan talliin... Sionwul nimittäin kävi heti näpeltämään säppiä, kun se laitettiin takaisin vanhaan karsinaansa. Kaikki hoitotoimenpiteet on orille ihan okei, mutta etenkin harjaus on sen mieleen - se käykin helposti rapsuttelemaan hoitajaa takaisin, jos vain yltää.

Ratsastaessa Sionwul keskittyy ratsastajaan ja tekee juuri sen verran kuin siltä pyydetään. Toisinaan pyytää saakin ihan kunnollaa - ainakin sileällä. Sionwul on hitaasti syttyvää sorttia, mutta kun se pääsee työmoodiin, esittelee se ihan kivoja liikkeitä. Orin kouluohjelmien bravuuri on käynti. Kyllä, ihan pelkkä käynti. Jostain syystä se hurmaa tuomarin kuin tuomarin. Esteillä Sionwul syttyy aivan toisella tavalla kuin sileällä. Parin verryttelyhypyn jälkeen se on ihan menossa ja sitä saakin jopa vähän pidätellä. Ponin vahvuus on vauhti ja rohkeus - se hyppää mitä tahansa. Toisinaan tämä kostautuu turhan monella puomilla, mutta taitavalla ratsastuksella saa puomeja minimoitua.

Sionwulin isä oli kuulemma melko äänekäs ja steppaili minne sattuu niin, että sen ihmisiä nolotti. Sionwul on sen vastakohta. Ori ei melkein koskaan huutele muille hevosille, ellei sitten joku huutele hädissään niin paljon, että ori päättää vastata. Muutenkin Sionwul käyttäytyy kuin kotonakin, kiltisti ja rauhassa. Korkeintaan se vähän yrittää ruohotupsua mennä syömään tai varastaa harjakorista harjan, jota heilutella... Ori matkustaa hyvin ja menee vaikka minkälaiseen hevosautoon kyselemättä. Olemmekin usein vitsailleet, että se varmaan seuraisi ihmistä vaikka karhunpesään.

Suku ja jalostus

isä

Llanwenarth Bryn Hadof
wA, prn 116cm
KTK-III, Ch
ii. Llanwenarth Master Prophet
wA, mkm 120cm
KTK-I, VIR MVA Ch, VWY-II
iii. Rhynau Mawr Menuett
wA, trn 120cmKTK-II, Ch, VWY-II
iie. Hennieth Lady Rose
wA, rnkm 120cmKTK-III, Ch, VWY-II
ie. Llanwenarth Willow
wA, prn 120cm
KTK-I, Ch
iei. Twystep Bryn Jacky
wA, trt 114cmKTK-I
iee. Llanwenarth Cookie
wA, rnkm 120cm

emä

HH's El Diamante
wA, rnkm 122cm
KTK-I, VIR MVA Ch
ei. A.D. Ocean Diamond
wA, prn 121,5cm
KTK-I, KRJ-II, YLA2, VWY-II
ERJ-III, KERJ-III, VPA1, VWY-B
eii. NN' Lill Sugar
wA, km 122VIR MVA Ch, VPA-2
eie. Kristall
wA, rtkm
ee. Coldsoul Cliff
wA, km 120cm
eei. Zormox
wA, km 115cm
eee. White Diamond
wA
00.00.0000rotuskp Varsulin Niminen
meriitit
Sukuselvitys

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Kilpailut ja päiväkirja

Kilpailut

Kilpailee koulu- ja esteratsastuksessa porrastetuissa kilpailuissa. Tavoitteena kantakirjaus, KRJL & ERJL.

ERJ tasolla 0/2
KRJ tasolla 0/4

NJ näyttelyt

-

VSN näyttelyt

-
KRJ (00 kpl) ERJ (00 kpl)
00.00.0000 KRJ / paikka luokka 0/0
00.00.0000 KRJ / paikka luokka 0/0
00.00.0000 KRJ / paikka luokka 0/0
00.00.0000 KRJ / paikka luokka 0/0

25/04/2023 Ensimmäisiä ratsastuksia

179 sanaa, kirjoittanut © Launi

Olen itse tehnyt Sionwulin kanssa paljon töitä maastakäsin ja ohjasajaen. Nyt ori kuitenkin alkaa olla sen verran kehittynyt, että sen selkään on hyvällä omatunnolla voinut laittaa ihmisen. Naapuritilan pienikokoinen teinityttö, Eleanor, onkin käynyt minun opetuksessa ja avustuksessa Sionwulin selässä jo muutaman kerran. Thibault'n tyttöä en vielä uskalla laskea nuorin orin selkään, mutta eiköhän tuokin pian onnistu.

Pitkän totutuksen jälkeen ori ei ollut yhtään kummissaan kun Eleanor lopulta nousikin ratsaille saakka. Ensimmäiset kerrat mentiin vain käyntiä ja varmisteltiin, että jarrut toimii selästäkin käsin ja alettiin yhdistämään maiskutusta ja pohjeapua herran päässä. Tänään ravautin paria ensimmäistä kertaa liinassa. Sionwulin reaktio oli pienen pieni säälittävä pukki ja stoppaus. Se taisi säikähtää omaa pukkiaan, joka sai Eleanorin nauramaan. Otimme aivan lyhyitä ravipätkiä ja ohjeistin Eleanorin palkkaamaan oria namilla äänimerkin jälkeen, jotta ravista jäisi kiva maku suuhun - kirjaimellisesti.

Ravia jatkettaisiin seuraavat viikot, kunnes se onnistuu ilman liinaa ja ori pysähtyy äänikomennolla satavarmasti. Haluaisin, että jopa mahdollisessa paniikkitilanteessa ori osaisi pysähtyä ja rauhoittua ihmisen kanssa. Sionwul on kuitenkin nopea oppija, joten eiköhän me laukkaamaankin pian päästä. Ja sitten myös Lena Eleanorin ohella uuden poninsa selkään.