EZ

Ponies

Cillian

VH23-035-0137 meriitti meriitti

Kilian oli yksi Straduff Studin myytävänä olevista connemaraoreista joihin tutustuin, kun kiertelin Irlantia useammalla connemarojen kasvatukseen painottuvilla talleilla. Kilian hurmasi minut nappisilmillään ja muutenkin nallekarhumaisella olemuksellaan. Koeratsastuksen jäljiltä olin entistä enemmän sitä mieltä että tämä kimo kaveri olisi oiva lisä ratsuponijalostukseeni. Kun ponilasti saapui rekassa pihaamme, aiheutti eräs nimeltämainitsematon ruunivoikko kunnon shown, mutta Kilian vain seurasi ihmistä ilman edes korvanlotkautusta.

Perustiedot

connemara, ori s. 13.03.2023 IRE, 8v mustankimo, 147cm Kasv. Straduff Stud, evm Om. EZ Ponies, Launi (VRL-12379)

© Fee Fotografie

Koulutustaso

koulupainotus ko Helppo A re 60cm

Siinä missä toisilla oreilla (tai muilla miespuolisilla otuksilla...) on tarve esitellä isoa egoaan, nauttii Kilian hiljaisuudesta ja pitkistä rapsutustuokioista. Kilian ei myöskään viihdy kovin rajusti leikkivien hevosten kanssa laitumella, vaan sille mieluisaa seuraa ovat vanhemmat hevoset, jotka eivät enää kehtaa riehua kuin lapsukaiset. Kilian itsehän ei siis ole vielä kovin vanha, mutta mieleltään se on kuin mikäkin vanha munkki meditoimassa vuorenhuipulla. Kuten arvata voi, ei Kilian säiky juuri mitään. Sen voikin antaa lapselle hoidettavaksi ja ratsastettavaksi, eikä paria tarvitse valvoa ihan joka sekuntia silmä tarkkana.

Ratsastaessa Kilian on hitaasti syttyvä, mutta kuuliainen kumppani. Orilla on mukavat askeleet istua ja se liikkuu omalle tasolleen sopivasti. Ravi on ehdottomasti Kilianin vahvuus, sillä siinä se jaksaa liikkua ryhdikkäästi ja tahdikkaasti omaehtoisesti. Laukassa oria pitää ratsastaa melko reilusti eteenpäin, jotta se kehtaa ylläpitää laukan. Kilian tykkää hypätä esteitä, vaikka onkin melko varovainen. Kilian kieltää melko helposti, jos se kokee ettei saa ratsastajalta tarpeeksi tukea ennen estettä. Kuten arvata voi, on Kilian rohkea ja mukava maastoratsu, jonka kanssa saa huoletta tuuletella stressinvaltaamaa pääkoppaansa.

Kilian on helppo kisaratsuna, sillä sen voi lastata vaikka silmät sidottuna, jopa ilman kokemusta asiasta. Ainakin melkein. Uusissa paikoissa ori juo hieman heikommin, joten kunhan muistaa tarjota sille jotain makujuomia tavan veden lisäksi, pysyy herra hyvässä kunnossa. Ori ei välitä vieraista hevosista ympärillään, säikkyivät tai hermoilivat nämä sen lähellä kuinka paljon hyvänsä. Kilian keskittyy vain siihen omaan juttuunsa.

Suku ja jalostus

isä

Ballygrania Riordán
evm conn, mkm 144cmevm
ii. Ballygrania Colmán
evm conn, mkm 143cmevm
iii. Mullachmoore Cruinn
evm conn, mkm 144cmevm
iie. Mullachmoore Eibhlín
evm conn, mkm 138cmevm
ie. Ballygrania Rónait
evm conn, prn 133cmevm
iei. Carrowmore Mairtin
evm conn, trt 147cmevm
iee. Carrowmore Aisling
evm conn, mkm 145cmevm

emä

Straduff Saorla
evm conn, rn 146cmevm
ei. Srananagh Fionn
evm conn, mkm 147cmevm
eii. Glogfin Laobhán
evm conn, mkm 145cmevm
eie. Srananagh Searlait
evm conn, rn 143cmevm
ee. Lisbanahger Gelace
evm conn, rn 142cmevm
eei. Kinkillew Dainéal
evm conn, rn 147cmevm
eee. Lisbanagher
evm conn, vkk 133cmevm
05.09.2023connori EZ Aigeallan Airgid
meriitit
12.10.2023drptamma EZ Amaryllis Belladonna
meriitit
Sukuselvitys

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Kilpailut ja päiväkirja

Kilpailut

Kilpailee koulu- ja esteratsastuksessa porrastetuissa. Tavoitteena KRJL, ERJL & kantakirjaus.

KRJ tasolla 5/4 (Helppo A)
ERJ tasolla 1/0 (60cm)

Cup-sijoitukset

-

VSN näyttelyt

-

00/00 otsikko

kirjoittanut © Launi